Type Here to Get Search Results !

Άξιος! Достојан! - презвитер Дражен Ракић одликован достојанством протонамесника


''Ходите сви славитељи мученика, да се духовно веселимо и славимо, јер данас нам поставља свету трпезу мученик Теодор'', певамо у петак 1. седмице Часног поста прослављајући Теодора Тирона (регрута).


У истом духу, у прву суботу Часног поста, посвећену овом Христовом регруту - Теодорову суботу, Његово Преосвештенство епископ зворничко-тузлански г. Фотије началствовао је светим евхаристијским сабрањем у Јањи, код Бијељине.

Мноштво вјерног народа на челу са својим свештеницима дочекало је Преосвећеног владику Фотија испред храма светог пророка Илије. Старјешина храма, протонамјесник Дражен Шљокић, заблагодарио је Богу и пожелио добродошлицу епископу Фотију ријечима благословен који долази у име Господње, након чега су сви сабрани у име Божије ушли у свети храм уз славословље хора Никеја који поје при цркви у Јањи.

Преосвећеном Епископу Фотију су данас саслуживали протојереј Александар Тешић, архијерејски намјесник угљевичко-јањски; протојереј Богдан Стјепановић, парох при храму Светих Апостола Петра и Павла у Бијељини; јереј Дражен Ракић, управник Информативне службе Епархије зворничко-тузланске; протојереј-ставрофор Цвико Мојић, свештеник у мировини; протођакон Немања Спасојевић, епархијски ђакон и ђакон Миленко Крајишник, ђакон при Јањском храму.

На крају свете Литургије, владика Фотије је одликовао јереја Дражена Ракића достојанством протонамјесника за труд и рад на Њиви Господњој.

Подјеливши антидор вјерном народу, од којих се велика већина причестила светим тајнама Тијела и Крви Христове, уприличена је трпеза љубави у светосавском дому за све присутне вјернике.

Комплетну трпезу љубави су спремили ђаци Средње стручне школе у Јањи, смјер угоститељство и туризам, на чему смо веома благодарни како ученицима и наставницима тако и директору школе мр Александру Матићу.

За трпезом љубави, братство храма је уручило Епископу Фотију пригодан дар за успомену и молитвено сјећање на данашњу посјету јањској парохији, али такође пригодне дарове су добили и браћа свештеници који су данас саслуживали епископу.


Извор: Епархија зворничко-тузланска