Type Here to Get Search Results !

Март је месец за живот у Румунији и Молдавији


У целој Румунији и Молдавији овог месеца се одржава 13-годишњи Месец за живот. Манифестација траје од 1. до 31. марта, а кулминира мартом „Будућност је за живот“ у суботу, 25. марта 2023, што се поклапа са великим празником Благовести Пресвете Богородице (по нов. кал.).


„Марш је посвећен очувању и заштити живота деце од тренутка зачећа. Настоји да унапреди разумевање друштва о пуној људској природи нерођене деце и потреби да се помогне женама које имају проблеме током трудноће како би могле да се порођају безбедно и са самопоуздањем“, објашњава  сајт  посве чен овом питању:  site of the Month for Life

Март позива друштво да „изгради будућност за живот – будућност у којој ће свака трудница у невољи бити подржана да рађа своју децу и у којој ће се живот сваког рођеног и нерођеног детета у потпуности ценити, без обзира на године или здравствено стање, било да је дечак или девојчица.”

Организација предлаже многе активности које се могу организовати у Месецу за живот, као што су пројекције филмова за живот, читања књига за децу, хуманитарне кампање за центре за помоћ трудноћи, конференције са про-лајф гостима и још много тога.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com