Type Here to Get Search Results !

Исповест и братски састанак свештенства Епархије врањске


У четвртак 2. марта 2023. године, у поподневним часовима у манастиру Преподобног Прохора Пчињског је одржан братски састанак свештенства Епархије врањске, након Великог повечерја и канона Светог Андреја Критског.


Поучним и укрепљујућим речима у свом излагању анализирајући молитве на рукоположењу, свештеницима се обратио Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије. Позивајући се на Свето Писмо и дела отаца, Епископ је подсетио свештенике на њихове дужности у пастирствовању стада Божијег.

По одржаном предавању, приступило се дискусији о изнетом, а у наставку је састанак реализован по устаљеном дневном реду, састанцима радних група за мисију Цркве и сарадњу са медијима, издавачке делатности, помоћи ближњима, богослужења и поклоничка путовања.

Након дискусије, обављена је исповест свештенства коју је извршио протојереј-ставрофор Александар Јовановић.

Сутрадан, у петак 03. марта, Свету Архијерејску Литургију Пређеосвећених Дарова, служио је Његово Преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије уз саслужење игумана обитељи Преподобног Прохора Пчињског архимандрита Методија и свештенства Епархије врањске.

Након Свете Литургије, уследио је радни део, на коме су изнети закључци радних група који су претходног дана усвојени.


Извор: Епархија врањска