Type Here to Get Search Results !

Лазарева субота – слава новог парохијског храма у Жичи


Данас, 8. априла 2023. године када Света, Саборна и Апостолска Црква празнује Васкрсење четвородневног Лазара пријатеља Господњег, служена је Света Архијерејска Литургија у парохијском храму у Жичи који је посвећен овом празнику. 


Његовом Преосвештенству Епископу жичком Г. Јустину саслуживали су: архимандрит Дамјан (Цветковић), секретар ЕУОа Епархије жичке, протојереј-ставрофор Миленко Дробњак, протојереј Драган Глигић, старешина храма, протојереји Милош Станисављевић и Иван Цветковић, као и ђакон Стефан Симић.

Градња храма Васкрсења Лазаревог у Жичи започета је 2008. године уз благослов блаженопочившег Епископа Хризостома, а наставља се уз благослов Епископа Јустина, трудом верног народа, старешине храма протојереја Драгана Глигића, као и сапароха при храму протојереја Милоша Станисављевића. Верни народ насеља Жича и Ковачи несебично се труди да њихов храм буде што пре завршен и да буде што велелепнији. У овој парохијској заједници развија се такође жива Црква Божија сабрана у Литургији око свога Епископа и својих пастира, што показује прави смисао и циљ заједничког дела.

У току Свете Литургије, Владика се обратио пригодном беседом присутнима, осврнувши се на данашњи празник и заблагодаривши верном народу који је дошао у великом броју. Такође, Владика је исказао велику радост што овај храм приводи крају, честитавши свима славу. На крају Свете Литургије приређена је пригодна трпеза љубави у порти храма.


Извор: Епархија жичка