Type Here to Get Search Results !

Лазарева субота у крагујевачком насељу Шумарице


Дана 8. априла 2023. године, када наша Света Православна црква прославља спомен на славно васкрсење четверодневног Лазара, празник који је у народу познат као Лазарева субота или Врбица, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован благоизволео је да служи Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Великомученика Георгија у крагујевачком насељу Шумарице.


Звучни запис беседе


Његовом преосвештенству саслуживало је свештенство крагујевачког архијерејског намесништва и то протојереј-ставрофор мр Рајком М. Стефановићем, архијерејски намесник крагујевачки, протојереј Милан Петровић парох грбички, јереј Дејан Марковић старешина Саборног Светоуспењског храма у Крагујевцу и јеромонах Јован (Прокин), професор у богословији Светог Јована Златоустог у Крагујевцу.

По отпусту епископ је надгледао фрескописачке радове у храму и дао даље смернице у раду нашим фрескописцима Милану и Екатирини Милетић, а потом прегледао пројекат за будућу гостопримницу. Сабрање је настављено трпезом љубави, након чега смо се растали са надом на поновно заједничарење око Свете Чаше са нашим архипастиром.


Извор: Епархија шумадијска