Type Here to Get Search Results !

Молимо се за оне који нас пљују — украјински архијереј показује хришћанско понашање


Забрана Украјинске православне цркве у Ровну једноставно значи да је пред нама Недеља страдања Господњег. Али православни ће и надаље имати веру и молити се, па и за оне који пљују на њих и Цркву, каже рововски архијереј УПЦ.


Градски савет Ровна одлучило је у понедељак 10. априла 2023. да Цркви укине право коришћења земљишних парцела на којима су изграђене њене цркве и манастири.

Забрана једноставно значи да је „почела Страсна недеља – најважнија недеља у целој години“ и да се „заједно са Христом пењемо на Голготу“, рекао је новинару Његово Високопреосвештенство архиепископ Пимен.

„Данас су пљунули у лице мајкама наших палих бораца. Данас је син војника, којег смо прекјуче сахранили, назван идиотом, чудовиштем“, рекао је архијереј.

Али УПЦ остаје хришћанска:

„Шта планирамо да урадимо? Верујте у Бога, молите се, а пре свега за све посланике градске скупштине који су пљунули у лице мајкама чији су синови настрадали. Молићемо се за њих, јер нас је тако научио Христос. Рекао је колико је добро ако волиш некога ко воли тебе? Волите оне који вас не воле.“

Архиепископова изјава је слична изјави Његовог Блаженства митрополита кијевског и све Украјине Онуфрија који је недавно позвао вернике да предузму све законске мере да заштите своје цркве, али без злобе према онима који нападају Цркву.

Архиепископ је такође прокоментарисао да су одлуке попут оне Градског савета у Ровну поништиле владавину права у Украјини.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com