Type Here to Get Search Results !

Филмован "Хвалоспев" Мајци Терези ускоро у биоскопима


"Излазак Сунца над Калкутом" приказује рад монахиње, која је канонизована 2016. године, кроз живот осморо људи - Премијера на немачком језику 20. априла у бечком биоскопу Ураниа.

Филм „Излазак Сунца над Калкутом“ доноси нови поглед на Мајку Терезу, коју је папа Фрања прогласио светом 2016. године. „Њена једноставност, искреност и одлучност да унесе светло у таму и данас одјекује у људима“, стоји у најави предстојећег филма Хосеа Марије Завале. Своје мишљење износи осморо лица која су искусила преображавајућу снагу Божје љубави путем дела оснивача Мисионарки љубави. Премијера на немачком језику је 20. априла у 19 часова у бечком биоскопу Ураниа.

Филм „није само хвалоспев овој малој великој жени" која је свој живот као монахиња у Индији посветила најсиромашнијима од сиромашних. У филму глуми и Розарија Дуенас, чија је каријера професионалног пливача нагло прекинута када је експлозија пропана упропастила њено тело. Сусрет са Мајком Терезом натерао ју је да на нови начин сагледа свој живот: „Имала сам много среће: други имају само један живот, Бог ми је дао два живота. Емануела Леклерка је Мајка Тереза ​​као бебу извукла из смећа; данас је он универзитетски професор и спрема се за свештеника.

Филм сугерише да ове и друге судбине такође могу инспирисати људе који живе далеко од Индије. „Не морате да идете у Калкуту да бисте помогли, Калкута је у нашој породици, у нашем комшилуку, у нашој земљи“, објашњава Патриша Морено, чији је муж захваљујући молитвама светима излечен од тумора на мозгу.


Филм "потреса удобност"


Агнес Гонџа Бојаџију (1910-1997), која је рођена у Скопљу у тадашњем Отоманском царству, а умрла у Калкути, себе је видела као „Божју писаљку”. Редитељ шпанског порекла Завала, који је и сам доживео „невероватно преобраћење”, могао би се описати као „Божја камера”. У „Изласку Сунца над Калкутом” Завала је „посредник онога што је право хришћанство”. Животне приче попут оних које он приказује „потресају нас у удобности“, каже се у филму.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at