Type Here to Get Search Results !

В.Р. Легојда: Изношење оптужби на рачун игумана Кијевопечерске лавре - чин циничног изругивања Украјинске цркве


Начелник Синодалног одељења за односе Цркве, друштва и медија В.Р. Легојда је оптужницу намесника Кијевопечерске лавре, митрополита вишгородског и чернобилског Павла назвао чином циничног изругивања Украјинске православне цркве.


„Снимак неоснованих оптужби које се износе против митрополита Павла, који законским путем брани поштовану светињу, наногица која му је стављена на ногу,  све то представља нескривено, цинично понижење уваженог црквеног јерарха, а са њим и милиона верника“, нагласио је представник Цркве.

„Украјинске власти су још једном показале непоштовање Цркве, која уједињује већину Украјинаца“, додао је начелник Синодалног одељења.

„Ово безакоње се врши уз потпуно ћутање оних који себе називају присталицама верске слободе и законитости“, закључио је В.Р. Легоид.

Шевченковски суд Кијева је 1. априла 2023. године изрекао меру забране игуману Лавре, митрополиту Павлу, у виду даноноћног кућног притвора у трајању од два месеца у селу Воронков код Кијева, за које време ће носити електронску наногицу.


Превод с руског редакција портала "Ризница"


Извор: Рatriarchia.ru