Type Here to Get Search Results !

Девојчица храбро брани православну веру код Кијевопечерске лавре


Даша је 11-годишња Украјинка која се придружила хиљадама других у молитвеној одбрани православне вере у Успенској Кијевопечерској лаври. Девојчица Даша је постала је у неку руку сензација на друштвеним мрежама, али са добрим разлогом: не плаши се да сатима стоји у молитви и пева и брани своју Цркву и своју веру пред богохулним провокацијама расколника и националистичких радикала. Први пут се појавила како жустро и побожно пева васкршњи тропар „Христопс воскресе из мертвих…“на црквенословенском језику:

А неколико дана касније појавио се снимак на коме она својим самоувереним исповедањем вере ваљано посрамљује једног антиправославног провокатора. Јасно је да радикалски елемент једноставно није у стању да схвати веру коју она и милиони других у Украјинској православној цркви тако држе и јавно исповедају:

​„Желим да будем у Украјинској православној цркви! Са митрополитом Онуфријем!“ каже она старијем човеку који је испитујује. „Покажи твојим прстом ко ти је рекао да ово чиниш?“ пита човек. „Нико ми није рекао! Моја душа плаче! Не могу више ово да поднесем!” она жустро одговара. Свет је видео и видео снимке Катје, члана хора у Кијевско-печерској лаври, како се усрдно моли на коленима док расколници и националисти исмевају њу и православну веру:

За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com