Type Here to Get Search Results !

Сабрање свештенства архијерејског намесништва бељаничког


У уторак, 4. априла 2023. године, у храму Преноса моштију Светог Николаја у Дражевцу, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Пређеосвећену Литургију. Епископа је дочекао верни народ Дражевца и околине са децом.


Звучни запис беседе


Владики су саслуживали: јеромонах Серафим (Ракановић) настојатељ манастира Тресије на Космају, протојереј-ставрофор Видо Милић Архијерејски намесник бељанички, протонамесник Драган Поповић докторанд на ПБФ у Београду, јереј хаџи Жељко Јовановић инж медицине, протођакон Иван Гашић, ђакон Зоран Степановић и чтечеви Никола Караклајић и Лазар Коларевић.

На Литургији су појали „Србски православни појци“. Пре Литургије, отац Серафим, исповедио је свештенике бељаничког намесништва. После причешћа свештенства уследила је беседа Епископа. Владика је напомену да пост треба да примимо са благословом јер све што је са благословом онда је са срећом и радошћу. 

У ресторану Кале, одржан је састанак Владике и свештеника бељаничког намесништва, на којем је прочитан реферат ђакона Зорана Степановића на тему „Ко слуша реч моју има живот вечни“. Ђакон Зоран је уложио одређени труд у изради реферата али је посаветован прво од свештеника а после још прецизније и од Епископа шта у раду да исправи да би дао потпуни одговор на задату тему.

Трудом особља ресторана и надлежног свештеника јереја Живана Голубовића и његовог сапароха, протонамесника Ивана Иванковића, приређена је трпеза љубави за коју су се истински спремили човекољубиви домаћини нашег сабрања.


Извор: Епархија шумадијска