Type Here to Get Search Results !

Јелена Делибашић: Аутономна природа зла – представе и сенке


Кратак приказ књиге Јелене Делибашић "Аутономна природа зла – представе и сенке", Издавачка кућа Прометеј, 133. стр.


Драган Симеуновић о књизи

„Овај, у најбољој традицији метафизике сачињен бриљантни и надахнути оглед о трансценденталној природи зла не отвара толико питање одговорности Човека, већ могућности његовог спсења. Као такав, он сам собом представља инструмент у борби да не само спознамо природу зла, већ и да га преобличимо изнутра, што је вредно не само пажње, већ и похвале, када знамо да су се многи блистави умови задовољили ауром добра над злим, што у крајњем није друго до један облик, мада прикривене, ипак супериорности.“

* * *

Животопис Јелене Делибашић

Јелена Делибашић (Нови Сад, 8. Септембар 1981. године), психолог, чији је научно-истраживачки рад посвећен аналитичкој узајамности и архетипском разумевањеу примарних хуманистичко-психолошких и филозофско-религиозних начела афилијативне етике, непобитних у разматрању развојног тока индивидуације интегрисаних бића.

Приређивач је и уредник зборника духовне културе Златни век и паучина: тајна човека и духовна реалност (историјско-канонски аспект и домети филозофске истине у православној мисли Достојевског), Нови Сад, Православна реч, 2017, као и аутор књиге Каравађо: одјеци времена – естетика натурализма у духу алтернативе, Нови Сад, Завод за културу Војводине, 2017.

Аутономна природа зла: представе и сенке, општи део њена је трећа по реду књига, којом настоји указати на антрополошки аспект психолошке мисли у човека, негујући његову изразито важну, интелигентну културолошку намену у огледима из уметности и науке.

Рубрика