Type Here to Get Search Results !

Епископ сремски Василије примио у посету просветну делегацију Исламске Републике Ирана


У Патријаршијском двору у Сремским Карловцима, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије примио је, 31. маја 2023. године, просветну делегацију Исламске Републике Ирана. 


Овом приликом резиденцију Епископа сремског посетили су др Хамид Парсани са Универзитета Бакерул-улум, др Хасан Резаи, шеф истраживачког института Универзитета Џаме’е ел – Мустафа, др Сејед Мофид Хусеини Кухсари, директор центра за међународне односе и послове Исламског теолошког универзитета у Кому, Захид Рашид Бејги, шефица Одељења за православно хришћанство Центра за верски дијалог Организације за исламску културу и комуникације. Поједини чланови ове делегације учествовали су у раду конференције „Религија и савремени свет“, која се, 30. маја 2023. године, одржала на Православном богословском факултету у Београду.

Његово Преосвештенство је представнике иранске академске заједнице, у пријатној и срдачној атмосфери, упознао са црквено-просветним традицијама и историјом Карловачке митрополије, пожелевши им добродошлицу у једно од најстаријих канонских подручја Српске Православне Цркве.


Извор: Епархија сремска