Type Here to Get Search Results !

Протонамесник Бранко Чолић: Ко призна Христа, трпеће


Речи Господа Христа једнако су актуелне данас како су биле у тренуцима у којима су изговорене. Тако ће бити док траје свет и век.  „Сваки који призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем својим који је на небесима“, бележи Свети апостол Матеј у одломку за недељу пред нама (Мт, зачало 38). 


Било је много људи који су признали Христа,  нису га се одрекли и за Њега су пострадали, јер су били јаки у вери, навео је у тумачењу ове приче протонамесник Бранко Чолић, свештенослужитељ при Храму Покрова Пресвете Богородице и главни и одговорни уредник часописа „Покровски благовесник“.  

Заиста, указао је отац Бранко Чолић, како време иде, имајући у виду све што се дешава око нас, уследиће једна велика поларизација и јасно ће се морати рећи да ли смо или нисмо Божји. Онај који буде био Божји, трпеће. 

„Да ли ће бити бруталног гоњења као у првим вековима хришћанства или перфиднијег као што сада већ натиремо, видећемо. Али, несумњиво да свако ко призна да је Христос истинити Бог и истинити Човек, једини пут, истина и живот, да нема другог бога, да нема спасења мимо Цркве, тај ће трпети“, истакао је протонамесник Бранко Чолић, поткрепивши своје излагање јеванђељским учењем и примерима из животног искуства у овом времену.


Извор: Радио Источник