Type Here to Get Search Results !

Грузијска црква осуђује Макдоналдсову геј књигу Happy Meal


Грузијска православна црква је узнемирена и шокирана најновијим ставком хране у Мекдоналдсовој понуди хране деци, тзв.  срећни оброци (Happy Meal) у земљи.


Патријаршија је недавно сазнала да Макдоналдс шири међу грузијском децом књигу о животу Елтона Џона, у којој је описан његовгеј брак са Дејвидом Фурнишом и њиховом децом од сурогат мајке.

Црква је изјавила:

„Ово је изазвало оправдани бол срца у друштву.

Сматрамо да је оваква акција пропаганда лажних вредности, посебно у Грузији, земљи која је хришћанство вера народа скоро 2.000 година …

Најважније и посебно узнемирујуће је подмукло и скровито понашање Макдоналдсових менаџера према деци. Чак и разговор о здравој храни, у којем има прикривених смеса духовног отрова, добро је срачунат трик.

Немогуће је да они из Макдоналдса не могу схватити какво би реаговање друштва уследило на такво непоштовање и да се не обазиру на вековне духовне и културне вредности и начин живота земље и њеног народа.“

Огласили су се и грузијски политичари, преноси Jam News.

„Задатак непријатеља Грузије, учесника данашње завере против Грузије, јесте стварање нових центара конфронтације. Штета је ако је Макдоналдс укључен у ово“, рекла је Гиа Волски, прва потпредсједница Парламента.

„Навикавање на ову тему од малих ногу је штетно за будуће нараштаје“, рекао је извршни секретар грузијске странке Сан Мамука Мдинарадзе и додао:

Нема потребе да се  дете учи да брани ЛГБТ права са две, три, седам и десет година, али ова тема продире у друштво, што је одвратно… То у овој земљи неће проћи: у овој земљи  нећемо дозволити ЛГБТ пропаганд, нити ће ико њу прихватити слободно. Присталице ЛГБТ с једне стране, а ми с друге. Грузија је на другој страни. Свака власт у овој земљи имаће обавезу да заштити грађане од пропаганде која штети нашем будућем нараштају.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com