Type Here to Get Search Results !

Храм Светог Саве: Додела ордења “Свете Мајке Анастасије”

У среду 5. јула 2023. године у крипти Храма Светог Саве на Врачару, уз благослов Патријарха српског г. Порфирија, организована је додела ордења “Свете Мајке Анастасије”, који се додељује мајкама са троје или више деце, а које додељује фондација “Дајана Пауновић”.


Његово Преосвештенство Епископ топлички г. Петар, викар Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија, присуствовао је додели ордења Свете Анастасије као и директор Канцеларије за Косово и Метохију г. Петар Петковић, проф. др. г-ђа Дарија Кисић, министарка за бригу о породици и демографију и извршни директор центра за одговорне медије г. Марко Матић.

У програму је учествовао дечији Хор “Славујчићи” при Храму Светог Саве којима су руководиле Марија и Марина Гобовић.

Орден ”Св. Мајке Анастасије” данас је примило шест жена које су квалификоване од стране СПЦ, а међу њима је и мајка једанаесторо деце из Косовске Митровице.

Први орден примила је мајка која има петнаесторо деце и то је жена из Београда, други орден примила је мајке Ана Вуковић из Косовске Митровице са једанаесторо деце чиме је послата снажна поруку да су Србија и Косово и Метохија неодвојиви део.


Извор: Храм Светог Саве