Type Here to Get Search Results !

Епископ Кирило освештао новоизграђени пут до цркве Светих апостола Петра и Павла на Клин Брду


У недељу, 16. јула 2023. је освештан новоизграђени пут до цркве Светих апостола Петра и Павла на Клин Брду. На почетку новосаграђеног пута благосиљан је почетак литије коју је до цркве предводио Епископ Кирило са свештенством херцегновског намјесништва и са вјерним народом Херцег Новог и Бијеле.


По завршетку литије одслужена је вечерња служба у самој цркви Светих првоврховних апостола, те је Владика Кирило уручио архијерејску грамату, г. Миливоју Тодоровићу из Бијеле за пожртвовани труд за изградњу пута до цркве Светих апостола Петра и Павла на Клин брду.

”Нека су благословене руке и њега и неимара који су саградили овај пут”, рекао је Владика, нагласивши да је Господ рекао да је Он пут, истина и живот, те је сваки пут посвећен Њему и Цркви, тај пут.

Владика је такође додао да су сви градитељи овог пута слични оној јерусалимској дјеци која су срела Господа Исуса Христа на Цвијети. ”Није случајно што је овај пут апостолски пут, Пут апостола Петра и Павла, јер знамо какав је био њихов пут, колико је био тежак”, рекао је и додао да Господња благодат значи живот вјечни, који већ треба у овом животу да подражавамо.

Епископ Кирило је истакао значај подвига данашње литије и подношења жеге, јер кад човјек живи у овако лијепом мјесту као што је Бока, постоји могућност да заборави на Бога, те је неопходно мало се и помучити и принијети неку жртву.


Извор: Митрополија црногорско-приморска