Type Here to Get Search Results !

Епископ тимочки Иларион богослужио у манастиру Лозица


Сабор Светог архангела Гаврила, свечано је прослављен светом архијерејском Литургијом у среду, 26. јула 2023. године. 


Евхаристијско сабрање предводио је Преосвећени Епископ тимочки господин Иларион, а саслуживали су му протојереји Дејан Миливојевић и Радоје Мијовић, протонамесник Ристибор Стевић, јереј Милан Милановић и архиђакон Илија. На литургијске прозбе одговарао је ђакон Душан Стојменовић за певницом. Овогодишњи домаћини славе били су Ивица и Ивана Живковић, док ће наредне године ту част имати г. Никола Топић.

У празничној беседи, владика је сабраном народу говорио о благовеснику Гаврилу и његовим јављањима које данашњи празник прославља.

Мештанима Кривог Вира, крај ког се налази манастир Лозица, владика је поручио да је важно да буду у Цркви Христовој која је сама тело Христово и заједница видљивог и невидљивог света. Епископ је, такође, апеловао на вернике да се чувају лажних пророка и обмањивача, већ да буду уз Христа који је једини Истина.

Благосиљајући вернике по отпусту Литургије, владика је изразио наду да ће у наредном периоду кренути изградња манастирског конака који би омогућио долазак монашке заједнице у овај крај.


Извор: Епархија тимочка