Type Here to Get Search Results !

Слава Светих Архангела надомак Призрена


Његово Преосвештенство Епископ рашко-призренски г. Теодосије служио је свету архијерејску Литургију 26. јула 2023. године, на празник Сабор Архангела Гаврила, у манастиру Светих Архангела код Призрена. 


Звучни запис беседе


Епископу Теодосију су саслуживали архимандрит Партеније из Солуна и свештенослужитељи из више епархија СПЦ. Епископ Теодосије је у беседи истакао да је свака Литургија наше обнављање.

"Не само да је ова светиња физички присутна у нашим срцима, у нашим душама већ и духовно - овде се свакодневно служи света Литургија, овде се призива има Божије, овде долазе људи из свих крајева хитајући овде као на извор благодати да би утолили своју духовну жеђ. И зато смо, браћо и сестре, благословен народ. Народ који има овакве светиње, овакву историју, народ који чува своју веру и традицију и предање – он је Божији народ, небески народ. И као некада када су се наши благочестиви владари и архиепископи, патријарси трудили трудили да подигну ове светиње тако и ми у времену у коме живимо, сви заједно и Црква и држава и верни народ обнављамо и штитимо наше светиње знајући колико су оне битне јер ове светиње чувају наше душе“, беседио је Епископ Теодосије.


Извор: Радио Слово љубве