Type Here to Get Search Results !

Презвитер Далибор Чкојић: Господ зна свачије срце


Догађај исцељења одузетога који је лежао на одру, описан у зачалу 29 Светог јеванђеља по Матеју, показује да Господ Христос, као Син Божји, види веру у срцима људи, пријатеља који доносе болесника, али и њега самог. 


„Ми нашу веру можемо да исказујемо на своје начине, оне који су видљиви људима. Много је људи који се декларишу као верници, понашају у складу са тим и ми не можемо да знамо да ли су они истински верници, али Господ зна, јер Он зна свачије срце“, рекао је свештеник Далибор Чкојић, тумачећи овај јеванђељски одломак у емисији „Сведочења“. 

Као и у неколико других прича, и у овој се сусрећемо са негодовањем књижевника (фарисеја) због исцељења које Господ излива на људе. Разлог томе, истакао је отац Далибор Чкојић, јесте њихова сујета због које Господа Христа не могу да прихвате као Сина Божјег и Спаситеља. Самим тим, књижевници не могу да се радују оздрављењу одузетог човека.  Сличне примере, указао је отац Далибор Чкојић, можемо видети у свакодневици, када људи, уместо да честитају некоме на успеху, релативизују тај успех ли чак оспоравају.


Извор: Радио Источник