Type Here to Get Search Results !

Епископ Силуан са стручњацима о новим законима у Новом Јужном Велсу


Његово Преосвештенство Епископ аустралијско-новозеландски г. Силуан примио је у четвртак, 27. јула 2023. године, у својој резиденцији у Кабрамати, др Константина Кафатариса и г. Миломира Анђелковића ради детаљнијег упознавања са законима у изради који ће утицати на верске слободе и родитељска права верника у Новом Јужном Велсу и у крајњој инстанци на Српску православну заједницу. Ови закони се односе на заштиту од верске дискриминације у НЈВ-у, на предложено законодавство о верској вилификацији у НЈВ-у.


Три закона које г. Гринич планира да уведе су, Предлог закона о изменама и допунама закона о равноправности (ЛГБТИКА+) из 2023. године, Предлог закона о забрани праксе конверзије из 2023. године и Предлог закона о варијацијама у полним карактеристикама (ограничено медицинско лечење) из 2023. године.

Такође је разговаранои о акцијама које родитељи могу да предузму што се тиче образовног програма у државним школама, како би заштитили своју децу од осетљивих тема које су противне учењу наше православне вере, али и о томе шта се може урадити преко Министарства образовања и преко локалних посланика. Било је речи и о форумима Комитета за родитељска права Аустралије и Информативним панелима које се сада организују и одржавају широм Сиднеја у циљу подршке родитељима.


Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска