Type Here to Get Search Results !

Епископ Пахомије предводио Петровданско сабрање у Бујановцу


Поводом славе цркве Светих апостола Петра и Павла и Града Бујановца, Његово преосвештенство Епископ врањски Господин Пахомије служио је свету архијерејску Литургију у Бујановцу. Његовом преосвештенству саслуживалио је свештенство и монаштво епархије врањске.


На свеопшту радост васцеле Цркве досадашњи ђакон цркве Светих апостола Петра и Павла у Бујановцу, Александар Николић, свештенички син и професор српског језика и књижевности у средњој школи „Свети Сава“ у Бујановцу, рукоположен је у чин презвитера.

Као и сваке године литургијско сабрање завршено је свечаном литијом кроз Град Бујановац и резањем славског колача и благосиљањем кољива, који је ове године припремио колектив компаније „Хеба“, а за следећу годину изабран је колектив компаније „Јумко“ - филијала у Бујановцу.

По завршетку Свете Литургије, Преосвећени Владика Пахомије обратио се верницима архипастирском беседом у којој је честитао храмовну славу и славу Града Бујановца и позвао све вернике да се угледамо на веру Светог апостола Петра и ревност Светог апостола Павла на крстоваскрсном путу Христовом. Посебно се обратио новорукоположеном свештенику, јереју Александру Николићу, да му Свети апостоли буду покровитељи и вође на његовом свештеничком служењу. Такође, честитао је и празник овогодишњим и догодишњим домаћинима и пожелео им успех у раду на добробит нашег народа и захвалио се за њихову помоћ Цркви на просторима Врањске епархије.


Извор: Епархија врањска