Type Here to Get Search Results !

Оглашени, деца и бебе крштени у Танзанији


Недавно је у Танзанији обављено још једно саборно крштење. Саборна, групна крштења су већ годинама уобичајена појава широм Африке.


Мисионарски центар Светог Дионисија Олимпког у Танзанији известио је у понедељак 16. јула 2023. да је још једну групу одраслих катихумена, као и мале деце и одојчади, крстио у цркви Благовештења у Аруши епископ арушки и централнотанзанијски Теофило из Александријске патријаршије.

„Нашој новопросветљеној браћи и сестрама желимо да благодат светог крштења буде светли путоказ за добра дела у њиховом животу!“ пише Мисионарски центар.

„Светлост Православља се, милошћу Божјом, шири по целом простору Епархије Аруше и централне Танзаније. Свуда, по градовима и селима, верска настава се држи несмањеном ревношћу, јер нове заједнице људи непрестано искају да упознају православну веру“, наводи се у извештају.

„У исто време, православне породице, полако упознавајући предање наше Цркве, крштавају своју децу још док су мала како би одрастала у Цркви, учествујући у Тајнама.

У Танзанији је у марту крштено 149 душа, а у фебруару 114, међу којима и десетине бивших муслимана. Такође у марту, танзанијска влада је поклонила 495 хектара Епархији Букобе и западне Танзније како би се то користило „за добро људи“.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com