Type Here to Get Search Results !

Епископ Јустин: Евхаристијско сабрање је слика Царства небеског


У навечерје празника Свете великомученице Марине старешина храма Свете Марине, протојереј Радиша Сеочанац, парох  атенички, протојереј Александар Грујовић и ђакон при Храму Светога Саве у Краљеву Стефан Милошевски служили су помен на атеничком Врелу свим преминулим Атеничанима који су положили своје животе за Крст Часни и слободу златну.

Након помена служено је празнично вечерње, после којег је ђакон Стефан је поучио све присутне предавањем на тему о Хришћанском животу у садашњости. Након предавања приређен је културно уметнички програм.

На сам дан празника Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Господин Јустин началствовао је литургијским сабрањем уз саслужење: протојереја Мирослава Петрова, Архијерејског намесника трнавског, протојереја Радише Сеочанца, старешине Храма Свете великомученице Марине, протојереја Нешка Богдановића, протојереја Александра Грујовића , ђакона Стефана Симића и ђакона Стефана Медара.

У слову своје архипастирске беседе Преосвећени Владика нас је поучио на тему данашње јеванђелске перикопе о умножењу хлеба, подсетивши нас на важност евхаристијске заједнице, на праслику Христа Хлеба Живота који се раздељује Епископ је поучио да заједницу коју имамо са Богом треба да имамо и са ближњима, јер ћемо сви бити у заједници у Царству Небеском.

Евхаристијско сабрање крунисано је заједничком Чашом, која представља врхунац данашњег славља, а у којој је узео учешћа велики број верног народа.

Након заамвоне молитве, Епископ Јустин са свештенством осветио је и преломио славски колач у част Свете великомученице Марине, која нас је својим молитвама сабрала на данашњи дан.


Извор: Епархија жичка