Type Here to Get Search Results !

Епископ Атанасије у радној посети Подгорици

У понедељак 31. јула 2023. године Његово Преосвештенство Епископ милешевски г. Атанасије, у пратњи Извршног директора Рудника угља Пљевља г. Миодрага Лекића, боравио је у радној посети Подгорици.


Епископ Атанасије се састао са Министром финансија Републике Црне Горе мр Александром Дамјановићем, како би разговарали о унапређењу сарадње између Државе, односно Општине Пљевља и Епархије милешевске, кроз решавање отворених питања.

Имајући у виду да је Општина Пљевља планирала изградњу Трга посвећеног Патријарху српском Варнави (Росићу), те да је на предвиђеном локалитету потребно омогућити јединство намене постојећих објеката, што подразумијева обезбеђење смештаја за институција које тренутно користе просторије које су део пројектног плана, фокус разговора био је на изналажењу могућности споразумног решавања овог питања, на задовољство свих укључених страна.

Министар Дамјановић је изразио задовољство због отворености и спремности Општине Пљевља и локалног Завода за запошљавање Црне Горе, Електропривреде и Рудника угља, да у наставку комуникације са представницима Епархије милешевске нађу најадекватнији и најефикаснији план за даљу реализацију поменутог пројекта, уз, како је додао, подршку Државе у свим предвиђеним фазама.

Након састанка са министром Дамјановићем Епископ Атанасије је са пратиоцима обишао и Саборни храм Христовог Васкрсења у Подгорици и гроб блажене успомене Митрополита Амфилохија. Ту код гроба Преосвећени је одслужио мали помен након чега су сви пришли и узели благослов од Митрополита Амфилохија.


Извор: Епархија милешевска