Type Here to Get Search Results !

Катихета Бранислав Илић: Драги гости из Никшића донели су љубав и васкрсну радост


Гост у програму Радија "Глас" Епархије нишке, 16. августа 2023. године, био је катихета Бранислав Илић, који је говорио о значају хора Преподобне мати Ангелине из Никшића и њиховој дводневној посети Епархији бачкој и Епархији Сремској. Разговор је водила Сандра Момчиловић, новинар Радија "Глас". 

* * *

Сусрет у љубави прожет молитвом и песмом


Звучни запис разговора

У уводном делу разговора катихета Бранислав је слушаоце Радија Епархије нишке упознао са особеностима постојања никшићког хора којим пуне 22 године уметнички руководи проф. Ана Бојић. "Оснивање хора је било чудесно и по промислу Божјем, али и целокупно деловање овога хора равно је једном великом чуду, јер из дана у дан хор доживљава нове успехе, број чланова се умножава, радост Цркве и верног народа све је већа, а све је то доказ њиховог чудесног деловања у славу Божју", истакао је катихета Бранислав. 

За слушаоце Радија "Глас" катихета Бранислав Илић је поделио и своја лична запажања и утиске, и између осталог рекао: "Гледајући како чланови хора неуморно узносе песму Богу и како то са радошћу чине, јасније него икада у своме срцу разумем речи Светог апостола Павла који каже: Све могу у Христу Исусу који ми моћ даје (Фил. 4, 13). Дирљиво је било гледати чланове хора како са сузама у очима певају тропар и песму Преподобној Ангелини, то је доказ да њихова песма надилази уметност, већ је то непрестана молитва која се из њиховог срца уздиже ка небу". 

"Професорица Ана Бојић предано служи нашој Цркви, њено служење није само сагледано кроз уметничко руковођење хора, већ и кроз педагошки приступ деци, кроз васпитавање деце која одрастају задојена љубављу Божјом на Литургији, с тога се може рећи да је наша поштована и вољена професорица Ана и вероучитељ те деце", нагласио је гост Радија "Глас" говорећи о проф. Ани Бојић и значају њеног преданог служења Цркви, које је и Црква препознала и наградила орденом Преподобне мати Ангелине и осталим признањима.

У даљем току разговора новосадски катихета Бранислав Илић је учинио умно путовање и слушаоцима предочио многобројне детаље са дводневне посете хора Преподобне мати Ангелине светињама Епархије бачке и Епархије сремске. "Драги гости из Никшића донели су љубав и васкрсну радост, зато је њихова посета била пуна смисла и за нас исцељујућа. Црква нас учи да је Господ једини који човеку даје исцељење, а када смо једни са другима сабрани у љубави Божјој, тада бивамо исцељени од егоизма, себичности, замодовољности и осталих тешкоћа које често оптерећују човека", закључио је катихета Бранислав.  

Гост Радија Епархије нишке је заблагодарио уреднику и редакцији Радија "Глас" на медијском покровитељству дводневне посете никшићког хора светињама Епархије бачке и Епархије сремске, и изразио наду да ће сарадња бити све већа на славу Божју, а на нашу личну радост. 


Приредила редакција редакција портала "Ризница"