Type Here to Get Search Results !

Хор Преподобне мати Ангелине допринео благољепију сабрања у Светогеоргијевском храму у пивском селу Трса


Служећи својој светој Цркви и неуморно узносећи славословну песму Господу у Тројици слављеном, никшићки хор Преподобне мати Ангелине крушедолске под уметничким руководством проф. Ане Бојић, својим милозвучним појањем допринео је благољепију свештеног сабрања у Светогеоргијевском храму у пивском селу Трса.


У девету недељу по празнику свете Педесетнице, а на празник Светом мученика Пребиловачких и свехерцеговачких,  6. августа 2023. године, литургијским сабрањем у наведеном храму началствовао Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије, уз саслужење Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Методије и многобројног свештенства. Опширнији прилог са наведеног литургијског сабрања доступан је ОВДЕ.

После литургијског сабрања хор је извео неколико композиција пред сабраним клиром и верним народом, сведочећи да се радост Литургије никада не завршава, већ се вечна песма у славу Божју непрестано узноси јер срце свакога хришћанина куца ритмом свете Литургије која је жила куцавица нашег живота. 

Црквена општина плужинска и црквени одбор за обнову храма Светог великомученика Георгија на Трси, уручила је захвалницу хору Преподобне мати Ангелине крушедолске, за велики допринос изражен кроз богослужбено благољепије у наведеном храму. 

* * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора. 


Приредила редакција портала "Ризница"