Type Here to Get Search Results !

Добро нам је овде бити - Хор Преподобне мати Ангелине увеличао сабрање у манастиру Сомина


У празнични дан када се богослужбено прославља празник Преображења Господњег, 6/19. августа 2023. лета Господњег, никшићки хор Преподобне мати Ангелине под уметничким руководством проф. Ане Бојић, увеличао је својим милозвучним појањем славско сабрање у манастиру Сомина. 

Манастир Сомина који припада Епархији будимљанско-никшићкој метох је свештене обитељи манастира Косјерево, а као свој престони празник прославља Преображење Господње. Подсећамо да је изградња маленог манастирског храма почела 1996. године, док је чином Великог освећења освештан 2001. године, од стране блаженопочившег митрополита Амфилохија, блаженопочившег епископа Атанасија (Јевтића), као и тадашњег Епископа будимљанско-никшићког г. Јоаникија (Мићовића).

Према устаљеној традицији никшићки хор који носи име велике и свете деспотице српске, својим појањем узео је учешће у славској свечаности, а после литургијског сабрања у манастирској порти, чланови хора представили су се сабранима са неколико пригодних композиција, којима су узнели славословље Господу нашем на Тавору јављеном и Преображеном.

Са великом љубављу члановима хора и њиховој професорици Ани Бојић, гостопримство је указало манастирско сестринство на челу са игуманијом монахињом Синклитијом.  

 * * *

Подсећамо, на инфорамтивно-катихетском порталу "Ризница" доступна је рубрика посвећена хору Преподобне мати Ангелине, у којој су доступне вести о активностима хора, као и остали садржај који сведочи о вишедеценијском благословеном деловању овог хора.