Type Here to Get Search Results !

Јерарси Коптске цркве позвали на брзо ослобађање митрополита туљчинског и брацлавског Јонатана


Јерарси Коптске цркве позвали на брзо ослобађање митрополита туљчинског и брацлавског Јонатана


„Узносећи наше молитве Небеском Престолу Господа Сведржитеља, молимо Га да покаже милост, како би Његово Високопреосвештенство Јонатан, митрополит туљчински и брацлавски, неправедно осуђен, био што пре ослобођен и могао мирно да врши своју Божанску службу. Молимо се за сву нашу браћу и сестре у Украјини, посебно за све православне вернике, који данас, упркос свему, чувају духовно јединство са Његовом Светошћу Патријархом московским и целе Русије Кирилом и Његовим Блаженством митрополитом кијевским и целе Украјине Онуфријем“, изјавили су епископи Коптске Цркве: настојатељ манастира преподобног Јована Колова у Еј-Аламејну (провинција Матрух) епископ Дискорос; викар Луксорске епархије епископ Јоциф; епископ Есне Јоаким, настојатељ манастира светог мученика Томе и светог мученика Виктора у Хадабу епископ Тома; настојатељ манастира преподобног Пахомија Великог (провинција Асуан) епископ Арсеније.

Саопштењу су се придружили и други представници Коптске Цркве – чланови делегације игумана и житеља египатских манастира, међу којима су члан Синода, извршни секретар Патријаршијске резиденције у Александрији, протојереј Абрахам Емил Наги, клирици манастира Светог Пахомија Великог и Светог Павла Тивејског.

Саопштење је дато на састанку делегације 27. августа 2023. године у Москви са руководиоцем послова Московске Патријаршије митрополитом воскресенским Дионисијем. Састанку су присуствовали и: председавајући Синодалног одељења за манастире и монаштво митрополит каширски Теогност; јеромонах Стефан (Игумнов), секретар Одељења за спољне црквене послове за међухришћанске односе; игуманија Јелисавета (Поздњакова), игуманија манастира свете Марте и Марије; представник Синодалног одељења за манастире и монаштво, житељ Сретењског ставропигијалног мушког манастира игуман Павле (Полуков) и сарадници ОСЦП-а и Синодалног одељења за манастире и монаштво.


Обрада вести редакција портала "Ризница"


Извор: Мospat.ru