Type Here to Get Search Results !

Епископ Димитрије: Смиримо се пред Божјом вољом

У недјељу дванаесту по Духовима, Владика Димитрије началствовао је Светом Архијерејском Литургијом у манастиру Херцеховачка Грачаница на Црквини. Преосвећеном Владици саслуживало је свештенство Епархије Захумско – херцеговачке и приморске.


Након Јеванђеља бесједио је Владика Димитрије појаснивши да човјек када жели да наслиједи вјечни живот не може ослонац тражити у свом богатству, било да је то материјално богатство или умишљеност о сопственој важности. Човјек треба да се ослања само на Бога, зато Господ говори младићу раздај све што имаш и само се ослони на Бога. Младићева туга о којој говори Јеванђеље, показује да је Господ погодио тајну његовог бића. Ако је младић и желио да разда имање, Господ му говори учини то одмах. Поручује, једнако као на другом мјесту када говори одреци се себе и узми крст свој – тј. све што ти дође прими као Божију вољу, смири се пред Божијом вољом, а најбоље је да благодариш за Божију вољу – и хајде за мном.

По Отпусту Владика Димитрије подсјетио је на ријечи блаженопочившег Патријарха Павла, пожеливши да Бог сабранима подари да се њихова срца толико рашире да постану немоћни за гријех, а моћни за сваку врлину, љубав, правду и милост Божију како би живјели благодаћу Божијом, тако ће се у њиховом животу обистинити ријечи Јеванђеља да оно што је људима немогуће, Бог чини могућим.

Након службе услиједила је приредба коју су припремили дјеца из цркве са Грачанице.


Извор: Епархија захумско-херцеговачка и приморска