Type Here to Get Search Results !

10. свеправославни омладински сусрет 30. септембра у Бечу

Поново се очекују стотине православних младих из Беча и целе Аустрије


У суботу, 30. септембра, у Бечу ће се одржати 10. свеправославни сусрет младих. Овогодишња манифестација има општу тему "Љуби ближњега свога као себе самога! А ко је мој ближњи?" Поново се очекују стотине православних младих из Беча и целе Аустрије.

Место одржавања састанка је већ дуги низ година католички образовни центар Матер Салваторис у Бечу-Нојбау (Kenyongasse 4). Сусрет младих биће отворен у 9.30 часова Литургијом којом је началствовао митрополит Арсеније (Кардамакис). Са њим ће саслуживати многа свештена лица из појединих православних Цркава у Аустрији.

После богослужења митрополит Арсеније ће у уводној беседи представити тему о којој ће се потом детаљније разговарати са младима у малим групама. На програму је и заједнички ручак и радионице на различите верске теме, музика, плес и спорт.

Свеправославни сусрет младих је иницијатива Православне епископске конференције. Између осталог, има за циљ јачање православне заједнице у Аустрији. Први сусрет младих одржан је 2012. године и од тада сваке године. Само 2020. и 2021. године састанак није био могућ због пандемије.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at