Type Here to Get Search Results !

Патријарх Вартоломеј у Грацу са бискупом и екуменским радницима


Цариградски патријарх провео је неколико дана приватно опорављајући се у Штајерској.- У Риму учествује на отварању Синода Римокатоличке цркве.


Цариградски патријарх Вартоломеј боравио је у Мађарској од 20. до 25. септембра на позив бенедиктинаца Панонхалме. Он ће у суботу 30.9.2023. у Риму учествовати у екуменској молитви за успех предстојеће заседања Синода Католичке цркве, на које га је позвао папа Фрања. Између ова два датума, 83-годишњи Патријарх одморио се неколико дана  у Штајерској. Како је у петак саопштила БискупијаГрац-Зекау, Патријарх се, у пратњи митрополита Арсенија (Кардамакиса), сусрео, између осталих, са бискупом Вилхелмом Краутвашлом и екуменским представницима.

Неформалним разговоримаи вечери су, између осталих, присуствовали председник Про Ориенте-а Алфонс Клосс, председник секције Грац Про Ориенте Петер Пифл-Перчевић, православни теолог проф. Григорије Ларенцакис и председавајући Екуменског форума хришћанских цркава у Штајерској  Кристијан Лајбниц и други.

Патријарх Вартоломеј радо долази у Аустрију, па и приватно. Салцбург је омиљено место за одмор Цариградског патријарха у Аустрији.


Превод с немачког редакција портала "Ризница"


Извор: Кathpress.at