Type Here to Get Search Results !

„Лишавање наше деце духовне чврстине“ — Кипарски архијереј осуђује обавезно сексуално васпитање


Нови митрополит пафоски Кипарске православне цркве осудио је нове обавезне курсеве сексуалног васпитања у посланици прочитаној у свим црквама његове епархије у недељу, 3. септембра 2023. године.


Наиме,  кипарска влада је одлучила да уведе нове програме у школама широм острва почевши од ове школске године.

Митрополит пафоски Тихик у својој новој посланици наводи да су, према сведочењу родитеља чија су деца похађали и прошлогодишњи курс о сексуалном васпитању, учитељи говорили „нечувене и срамотне“ ствари и „чинили да су се деца осећала веома збуњено и непријатно“. Родитељи су „схватили шта такво образовање треба да постигне“, пише кипарски архијереј, преноси новинска агенција Ортодоксиа.

Према мишљењу митрополита Тихика, нови курсеви имају за циљ „да лише нашу децу духовне чврстине, отупљују њихов морални сензибилитет и нивелишу вредности наше 2.000 година старе грчке традиције и савести“.

„Крајња последица овог западњачког и споља наметнутог „образовања“ биће да ће будуће генерације изгубити највредније наслеђе које нам је завештала наша древна и драгоцена грчка православна традиција и сачувала је безбројним крвавим жртвама наших предака, тј. грчку свест“, наставља Митрополит.

А све се то ради „да бисмо били рањиви и лако контролисани новим поретком ствари, који пре свега прогони и мрзи православне народе“, закључује он.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com