Type Here to Get Search Results !

Румунски патријарх на Темишварском сусрету православне омладине


Његово Блаженство Патријарх румунски г. Данило ће учествовати на Међународном сусрету православне омладине (ИТО) 2023, које ће се одржати између 31. августа и 3. септембра у Темишвару. 


Патријарх Данило ће слетети у Темишвар у четвртак, 31. августа, како би учествовао на званичном отварању, а док ће се централна свечаност одржати истога дана, са почетком у 18 часова, у градском парку Розелор.

„Младост је, у овом пролазном свету, симбол лепоте вечног, непролазног живота“, рекао је Патријарх Данило на свечаном отварању претходног издања манифестације ИТО 2019 Крајова, и додао: „У секуларизованом свету који се стално мења, млади људи треба да осете великодушну љубав Бога и Цркве према њима.

На седмом сусрету младих одржаном у Темишвару, учествује 3500 младих румунских православаца (из земље и дијаспоре), али и других националности. Они ће посетити град, учествовати у богослужењима и бројним предавањима на програму, друштвених и духовних тема. Једна од конференција је о трговини људима и употреби дрога, са позваним стручњацима из МУП-а.

Међународни сусрет православне омладине (ИТО) је догађај посвећен младима од 16 до 35 година.


Извор: Basilica.ro