Type Here to Get Search Results !

Чином Великог освећења Епископ Јован освештао храм у селу Ловци надомак Јагодине


У дан молитвеног прослављања Светог Вавиле и Пророка Мојсеја, те свештеномученика Петра Дабробосанског у нашој Светосавској Цркви, 4/17. септембра 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је у селу Ловци, код Јагодине.


Звучни запис беседе


Том приликом осветио је новоподигнуту цркву Свете Тројице положивши честицу моштију Светог великомученика косовског кнеза Лазара у часну трпезу. 

Преосвећени Владика је у наставку служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење свештенства Архијерејског намесништва беличког и верног народа. Светом владици Јовану саслуживали су: Архијерејки намесник белички протојереј Александар Гајић, протојереј Срђан Кандић, протонамесник Миломир Тодоровић и јереј Милош Јелић, скупа са протођаконом Иваном Гашићем и ђаконом Далибором Нићифоровићем. 

За ревност и старање за Мајку Цркву овом приликом су награђени Архијерејском граматом захвалности госпођа Слободанка Аранђеловић из Крагујевца и Светлана Грубер из Јагодине, а Горан Миладиновић из Ловаца добио је Орден Светих новомученика Крагујевачких.

Након причешћа уследила је богата трпеза љубави на челу са домаћином ове парохије са седиштем у Багрдану, јерејем Јованом Кушићем, који се обратио и захвалио Преосвећеном Владици, свим добротворима и свима присутнима који су својим учешћем улепшали овај свеачни историјски дан за село Ловце и парохију багрданску.


Извор: Епархија шумадијска