Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Нема правде без Христа


На празник Светих и праведних Јоакима и Ане, 22. септембра 2023. године, у храму посвећеном овим Светитељима који се налази у Међулужју, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију.


Звучни запис беседе


На Светој Литургији нашем Архијереју саслуживали су: архимандрит Петар (Драгојловић), протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, архијерејски намесник опленачки протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, архијерејски намесник младеновачки протојереј-ставрофор Жељко Ивковић, протојереј-ставрофор Слободан Кеџић, јереј Иван Ненадовић, јереј Марко Јефтић, јереј Михаило Аврамовић, протођакон Иван Гашић, ђакон Стеван Илић и ђакон Саша Костадиновић.

Велелепни храм овогодишњу славу дочекује са половином фрескописаног наоса и комплетно осликаним олтаром. Радови на живопису ће бити настављени у наредном периоду. Лепоти богослужења допринели су Српски православни појци из Београда.

У својој Богонадахнутој беседи Епископ Јован се, у светлу прослављања празника, посебно осврнуо на тему породице и проблеме са којима се породица суочава у времену у којем живимо.

На крају Свете Литургије извршен је чин освећења кољива и ломљење славског колача, а овогодишњи домаћин био је господин Јован Михаиловић из Међулужја са члановима црквеног одбора. Након евхаристијског сабрања приступило се трпези љубави коју је братство храма Светих Јоакима и Ане са својим верницима са љубављу припремило.


Извор: Епархија шумадијска