Type Here to Get Search Results !

800-ро и више деце крштено као кумчад вољеног патријарха грузијског Илије


У недељу 22.10.2023. у Тбилисију је уређено још једно саборно крштење, са више од 800 деце која су постала нова кумчад Његове Светости католикоса патријарха Илије II.


Патријарх је на челу Цркве дуже од 40 година и човек је од највећег поверења у целом народу. У настојању да побољша тешку постсовјетску демографску ситуацију у Грузији, Црква је почела да приређује саборна крштења у јануару 2008, при чему је вољени Предстојатељ Цркве лично постао кум трећем и сваком следећем детету супружника венчаних у Цркви.

Чин крштења који је савршен у Саборној цркви Свете Тројице у недељу јесте 68. такво саборно крштење. Овога пута крштено је 843 деце и стављено под патријархово духовно старање, јавља Служба за односе с јавношћу Грузијске цркве.

Његова Светост је благословио своју нову кумчад речима: У име Оца и Сина и Светога Духа. Нека Бог благослови данас крштене; нека Бог благослови њихове родитеље и чланове породице. Нека је на вама благослоб Господњи, Његовом благодаћу и човекољубљем, сада и увек и у векове векова. Амин.

Патријарх Илија је сада кум за више од 47.000 грузијске деце.

Претходно саборно крштење било је у јуну ове године. Тада је крштено више од 1.300 деце.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com