Type Here to Get Search Results !

Постављени нови епархијски архијереји Кримске и Псковске митрополије

На заседању Светог синода Руске православне цркве 11. октобра 2023. године разматрано је стање у Кримској митрополији, преноси Патриархиа.ру.


Чланови Синода одлучили су да прихвате молбу за разрешењем митрополита симферопољског и кримског Лазара, изразивши му захвалност на његовом архипастирском раду током 43 године. Свети Синод је одлучио да препусти нахођењу митрополита Лазара где ће проводити своје дане у мировини, а материјално издржавање архијереја поверено је Симферопољској епархијској управи.

Митрополит псковско-порховски Тихон постављен је за епархијског архијереја Кримске митрополије Симферопољске и Кримске, с тим да буде ослобађен дужности свештеноархимандрита и игумана Успенског Псково-Печерског манастира у граду Печери Псковске области и дужности свештеноархимандрита Благовештенског Никандровског манастира у селу Љубовец Дубровенске општине Порховског округа Псковске области, изражибши му захвалност на уложеном труду.

За  псковско-порховског епархијског архијетеја именовао је епископа јурјевског Арсенија, с тим да буде разрешен дужности викарног епископа Новгородске епархије и игумана Светојурјевског манастира у Великом Новгороду. Такође, епископ Арсеније је постављен за свештеноархимандрита и игумана Успенског Псковско-печерског манастира и свештеноархимандрита Благовештенског Никандровског манастира.


За наш портал превод са руског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Рravoslavie.ru