Type Here to Get Search Results !

„Ма шта шта нам учинили, и даље ћемо све волети“ — Митрополит Онофрије о плану да се Црква забрани


Православна црква је Црква љубави, тако да ће, шта год да јој се деси, украјински народ и даље волети све, поручио је украјински православни предстојатељ у својој јучерашњој проповеди.


Коментаришући недавно гласање Врховне Раде (Украјинског парламента) о првом читању закона о забрани светог Православља у Украјини, Његово Блаженство митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије, вољени првојерарх православних хришћана у Украјини, охрабрио је своју паству да задржи хришћански став љубави.

„Шта се о томе може рећи? Рећи ћу једно — нико нас не може увредити“, нагласио је Његово Блаженство, преноси Информативно-просветно одељење канонске Украјинске православне цркве.

Посланици Раде гласали су у четвртак са 267 према 15 гласова за предлог закона који има за циљ забрану УПЦ на савезном нивоу. Правно одељење УПЦ наглашава да шредлог закона мора да прође друго читање пре него што постане закон.

Митрополит Онуфрије је додао:

„Шта год да нам ураде, какве год одлуке донели, ми ћемо и даље волети све. Волећемо Бога, волећемо своју земљу, свој народ, своју власт, своју војску. Волећемо све људе и молити се за њих, јер је наша Црква Црква љубави. Њу је основао Бог, који је сам љубав.“

Украјински предстојатељ такође наглашава да се Црквом управља „из светог града Кијева“. „Сви траже духовни центар одакле нам се управља, и он постоји, али је на небу. Ту је Оснивач и Глава наше Цркве — Господ наш Исус Христос.


За наш портал превод са енглеског приредиo:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com