Type Here to Get Search Results !

Честитка патријарха Кирила архиепископу токијском и митрополиту свег Јапана Серафиму на устоличењу

Његовом Високопреосвештенству, Високопреосвећеном Серафиму, архиепископу токијском, митрополиту свег Јапана


Ваше Преосвештенство, драги Владико Серафиме!

Најсрдачније Вам честитам избор и свечано узвођење у престо архиепископа токијских, митрополита свег Јапана.

У лицу Вашег Високопреосвештенства пастири и сав верни народ који живе у Земљи излазећег сунца нашли су доброг, љубљеног оца и мудрог наставника који се молитвом и страхопоштовањем труди на обрађивању духовног врта јапанског Православља, како би народ Божји стајао у једном духу, једнодушно борећи се за  веру Јеванђеља (Флп. 1,27).

Примивши на своја рамена тешки крст Првопрестолне службе, придружили сте се благородној чреди јапанских првосветитеља – прејемника светог равноапостолног Николаја, који је светлошћу Христове Истине просветлио срца многих хиљада људи и они изграђивали своје животе у крилу Православне цркве.

Још од времена светог Николе историја јапанског Православља је тесно повезана са Руском православном црквом, која је пре више од педесет година подарила аутономију Јапанској православној цркви. Верујем да ће током година Вашег Предстојатељства наше духовне везе ојачати.

У Вашим предстојећима напорима, усмереним за усавршавање светих на дело служења, за сазидање Тела Христовог (Еф. 4, 12), нека се молитвено заступништво угодника Божјих који су просијали у Руској цркви, а посебно преподобног Серафима Саровског, у чије име сте пре скоро четврт века у зидинама Светотројичне лавре светог Сергија наречени у монашком постригу

На дан Вашег устоличења упућујем молитве Свеблагом Богу да Вам подари добро здравље, различите дарове (Рим. 12,6) и изобилну помоћ на многа и блага лета мирног и благословеног предстојатељства.


Са братском љубављу у Господу Исусу,

+КИРИЛ,

патријарх москвски и све Русије


За портал "Ризница" с руског превео

протођакон Радомир Ракић


Извор: Patriarchia.ru