Type Here to Get Search Results !

Мошти Светог Спиридона Тримитунтског у барском храму


Десница Светог Спиридона свечано је и саборно дочекана јуче у 19 часова у Саборном храму Светог Јована Владимира у Бару. Десницу су донијели архимандрит Христодулос и архимандрит Јустинос, сарадници Његовог вископреосвештенства Митрополита Крфа, Паксона и Диапонтијских острва Нектарија. 

Мошти Светог Спиридона унио је у храм архијерејски намјесник барски протојереј-ставрофор Слободан Зековић. Умјесто вечерње службе, служен је акатист овом великом Божијем угоднику. Након прочитаног акатиста, вјерницима који су у великом броју дошли на поклоњење се обратио отац Слободан.

Данас је служена Света литургија којом је началствовао ректор Цетињске богословије протојереј Благоје Рајковић уз саслужење протојереја-ставрофора Слободана Зековића, протојереја Синише Смиљића, Љубомира Јовановића, Младена Томовића, Николе Радовића, јереја Марјана Петковског, ђакона Ведрана Грмуше, архимандрита Христодулос и игумана Прокопије.

Након прочитаног Јеванђеља, вјерницима се обратио отац Благоје, а на крају Свете службе, отац Слободан се захвалио на великој благодати која је походила овај храм. Народу се обратио и отац Христодулос.


Извор: Митрополија црногорско-приморска