Type Here to Get Search Results !

У Танзанији одржан фестивал „Православна Африка“

Дана 22. септембра у Руском дому у танзанијском Дар-ес-Саламу одржан је духовно-образовни фестивал „Православна Африка“.


Гости догађаја, представници различитих вера, окупили су се у Руском дому ради разговора о примерима како миран суживот религија, верска толеранција и подршка државе формирају разноликост верске структуре у земљи и спречавају формирање лажних ставова, вредности и духовне нетрпељивости.

Програм фестивала обухватао је обилазак изложбе православних икона и пројекцију руског играног филма „Цар“ (р. П. Лунгин, 2009. година).

Манифестацију је отворио изванредни и опуномоћени амбасадор Руске Федерације у Танзанији Андреј Аветисјан. Видео поруком и поздравним речима гостима су се обратили Патријаршијски егзарх Африке, митрополит клински Леонид и митрополит ташкентско-узбекистански Викентиј.

Присутнима су се обратили и представник званичне танзанијске међурелигијске организације Шејх Кундеча и клирик Патријаршијског егзархата у Танзанији, руководилац образовног центра, јереј Константин Шоки.

Говорници су позвали да се спрече верске поделе, напади и прогони верника и свештенослужитеља, да сви заједно формирају пријатну духовну атмосферу и да се верска осећања суграђана поштују, преноси Патријаршијски егзархат Африке, позивајући се на сајт Амбасаде Русије у Танзанији.


Извор: Мospat.ru