Type Here to Get Search Results !

Парохија у Охају уредила молитвени ход по шуми

Парохија у Средњозападној епархији Православне цркве у Америци уредила је почетком овог месеца и отворила молитвену шетњу кроз шуму на свом поседу. Стаза у цркви Свете Тројице у Парми, Охајо, приказује 10 икона дуж пута и крст на крају.


Средњозападна епархија извештава:

У недељу, 1. октобра, на празник Покрова Богородице (по нов. кал.), верни народ храма Свете Тројице у Парми, Охајо, окупио се после Свете Литургије да се освети новообновљени молитвени ход.

Пошто је стаза кроз шуму отворена за молитву, суседи са севера и југа парохије били  су позвани и учествовали су у освећењу стазе и пријему који је уследио. Одељење омладинске црквене школе је одиграло  главну улогу у покретању пројекта који су подржали приложници и волонтери парохије.

На молитвеном ходу изложене су следеће иконе: гостопримство Аврамово, апостол Андреј, света Марија Египћанка, свети Пантелејмон, свети Нектарије Егински, света мученица Јелисавета, свети Герман Аљаски, свети Петар и Павле, Богородица са Христом, Силазак у Ад, а завршава се великим дрвеним крстом постављеним на крају шетње.


За наш портал превод са енглеског приредила:

проф. Сања Симић де Граф, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Оrthochristian.com