Type Here to Get Search Results !

Сабор кола српских сестара


У периоду од 13. до 15. октобра 2023. лета Господњег, одржан је Четврти Сабор Кола српских сестара Србије, региона и дијаспоре. Сестре су се ради овог душекорисног саборовања окупиле на Златибору, овога пута у организацији Кола српских сестара Ужице, на чијем се челу налази Мирјана Станковић Ћирковић.


Од укупно шездесет седам Кола која чине Сабор, на Златибору се окупило њих тридесет и седам из свих крајева у којим живи наш народ, са око стотину сестара чланица.  

Као једини представник Епархије сремске, на овом Четвртом Сабору је учешће узело и Коло српских сестара „Жене Мироносице“, које је основано шест месеци раније по благослову Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, а делује под духовним патронатом Архијерејског намесништва пећиначког, Епархије сремске, Српске Православне Цркве.

Колу српских сестара „Жене Мироносице“ из Пећинаца свечано је додељена Повеља о приступању Сабору и међусобној сарадњи, коју је са изразитом благодарношћу прихватила председница, сестра Оливера Марковић.

Коло српских сестара „Жене Мироносице“ броји четрдесет седам сестара чланица и у овом кратком периоду свог деловања је организовало и узело учешће у бројним хуманитарним пројектима, који за циљ имају јачање хришћанске свести и очување хришћанских врлина и вредности унутар породице и друштва. Нарочиту љубав и пажњу посвећују старању о онима, који су на било који начин угрожени, те заједно са СОЗ (Светосавском омладинском заједницом) подржавају неговање и развијање хришћанске врлинске свести међу младима, а све то трудећи се да врате Србији и свету свест о Српкињи – жени, мајци, сестри, хероју.


Извор: Епархија сремска