Type Here to Get Search Results !

Нове књиге савременог грчког психолога Елевтерија Елевтеријадиса

Пред читалачком публиком налазе се четири нове књиге савременог грчког психолога Елевтерија Елевтеријадиса, чија је издања на српском језику објавила издавачка кућа "Бернар", у оквиру своје едиције "Тихи глас". Наведене књиге можете купити на 66. међународном београдском сајму књига, као и у београдском храму Светог апостола и јеванђелисте Марка.


Благодаримо високопреподобном архимандриту Василију (Костићу) на достављеној вести, а посетиоцима информативно-катихетског портала "Ризница" доносимо у целости сведочење архимандрита Василија о новим књигама савременог грчког психолога Елевтерија Елевтеријадиса, које се по први пут појављују на српском језику: 

"Чини ми особиту част и радост указана прилика да вам представим и препоручим за читање четири књиге грчког савременог психолога Елевтерија Елевтеријадиса. 

Писац је дипломирао психологију на Аристотеловом универзитету у Солуну и магистрирао клиничку психологију и психологију заједнице на Универзитету у Источном Лондону (University of East London). Ради као психолог у приватним ординацијама у Сидирокастру и Солуну. Рукопроизведен је за чтеца и поје у парохијском храму у Серу, где и живи.

Књиге које су пред вама нису строго научно-психолошке. Такође, њихов аутор није теолог, али јесте дубоко побожан хришћанин.

Текстови које пише и објављује посвећени су човеку, међуљудским односима, нади, Богу... Његове књиге су преведене на румунски језик и сада на српски језик. 

Наслови књига су следећи:

1) ОД СРЦА, записи о свакодневном и вечном;

2) КАЖИ МИ ЈЕДАН РАЗЛОГ ДА ЖИВИМ, тражећи смисао живота;

3) ПРЕ СУМРАКА, записи о свакодневном и вечном;

4) ОПЕТ ИЗ ПОЧЕТКА, записи о свакодневном и вечном;

Ове његове књиге својеврсни су записи из свакодневног живота, из искустава са људима са којима ради, живи, креће се. Приче су кратка размишљања о животу, пуна љубави према Богу и ближњем. Говори о нади, о радости, Христу, Цркви, дубоко светоотачки и православно, а опет на један савремен и свакодневан начин. Чињеница да књиге на српском посвећује старцима Георгију Капсанису и Евсевију Витису говоре много и о писцу и о садржају књига.

Аутор пише и говори о смислу и циљу живота. 

По његовом мишљењу и ставу дубоко верујућег православног хришћанина, смисао и циљ живота јесте Христос. Живот с Њим и у Њему. Књиге одишу убеђењем у Васкрсење. Говори доживљено, из срца. Упућује на покајање и на нови почетак, а пре сумрака (пре него што буде касно).

Ове књиге могу бити корисне сваком добронамерном и отвореном читаоцу, пре свега православним верницима и то скоро свим узрастима. Обраћа се читаоцу онако како би разговарао са својим пријатељем, са својом супругом, родитељем - дакле, топло, искрено и људски. Књиге су писане језиком и стилом једноставним, лаким, приступачним, природним и народским.

У Грчкој је аутор и познат и признат. Свака књига је имала по неколико издања. Г. Елевтерије држи предавања по храмовима и манастирима. 

Оци Грчке Православне Цркве га поштују и препоручују. 

На Јутјубу можете, претражујући ауторово име ( Ελευθέριος Ελευθέριαδης), видети и предавања која је држао.

Књиге је објавила Издавачка кућа "Бернар", у оквиру своје едиције "Тихи глас".

Књиге можете купити на београдском сајму књига, у цркви Св. Марка а ускоро и у свим храмовима и књижарама."


Приредила редакција портала "Ризница"

Рубрика