Type Here to Get Search Results !

Васељенски патријарх Вартоломеј у Монаку

У суботу ујутру, 21. октобра 2023. године, васељенски патријарх Вартоломеј началствовао је Божанском Литургијом у капели Пресвете Богородице у Монаку.


Светој Литургији присуствовали премијер Кнежевине Монако Пјер Дарту и његов министар унутрашњих послова Патрис Целарио, амбасадор Грчке у Француској  Димитриос Зевелакис, почасни конзули Грчке и Турске у Монаку, Петрос Махас и Илхами Акгун, архонти Велике Цркве Христове, Управни одбор Грчке заједнице у Кнежевини, и мноштво верника.

Патријарха Вартоломеја је срдачно поздравио надлежни епархијски архијереј, митрополит француски Димитрије, док је патријарх Вартоломеј у свечаном обраћању изразио радост због своје прве посете Кнежевини.

Патријарх Вартоломеј је у подне присуствовао трпези коју је у његову част приредила Грчка заједница Монака. Патријарха је поздравила председница Заједнице госпођа Софија Вахари-Цувелекаки, која му је уручила и сувенире.

У раним поподневним сатима патријарх Вартоломеј и његова пратња су отпутовали приватним летом са аеродрома „Азурна обала“ у Ници за Цариград.


За наш портал превод са енглеског приредио:

протођакон Радомир Ракић, 

сарадник информативно-катихетског портала "Ризница"


Извор: Orthodoxtimes.com