Type Here to Get Search Results !

Епископ Јован: Наша је радост увек радост у Господу


У уторак 31. октобра 2023. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог апостола и јеванђелисту Луку и Светог Петра Цетињског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму посвећеном Светом Луки на Старом градском гробљу у Младеновцу.


Звучни запис беседе


Нашем Архијереју саслуживали су протојереји-ставрофори: умировљени парох младеновачки Драгољуб Ракић, Архијерејски намесник опленачки Миладин Михаиловић и Архијерејески намесник младеновачки Жељко Ивковић, јереј Милутин Гашевић, протођакон Иван Гашић и ђакон Саша Костадиновић.

- Јеванђеље је она блага вест, која је обрадовала читав род људски. Она је обрадовала и онај свет који је хиљадама година живео пре рођења Христовог, пре те вести да ће се Христос родити од Пресвете Богородице. Она је зарадовала цео род људски. Када је човек у Јеванђељу и са Јеванђељем, он је испуњен радошћу. Којом радошћу? Оном божанском радошћу. Вечном радошћу. Не оном радошћу коју ми знамо, нажалост, да се људски зарадујемо сада, а на једанпут било шта да нам се догоди у животу или не иде по неком нашем плану, онда ми ту радост претварамо у жалост. Наша је радост, радост у Господу, истакао је Епископ Јован у беседи. 


Извор: Епархија шумадијска