Type Here to Get Search Results !

Евхаристијско сабрање у зајечарском Саборном храму


У недељу, 19. новембра 2023. године у Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Зајечару служена је света архијерејска Литургија. Његовом Преосвештенству Епископу тимочком господину Илариону саслуживали су зајечарски свештенослужитељи док је појао црквени хор.


Након читања јеванђелске перикопе, сабраним верницима је о исцељењу крвоточиве жене и васкрсењу Јаирове кћери говорио отац Марко Радосављевић.

Након Литургије, верницима је говорио и Епископ Иларион и, пожелевши им од Господа мудрост да догађаје и међусобне односе тумаче и сагледавају у духу Јеванђеља, истакао – Наш Бог Отац шаље свог Сина ради нас људи. Он и даље верује у нас непоколебљиво, једноставно нас воли и шаље Духа Светога да нас кроз Цркву буди и просвећује, да нас упућује на оно што је најважније у овом нашем ограниченом животу, и даје нам свог јединордног Сина да се Њиме причешћујемо на светој Тајни евхаристије. Ми се тиме недовољно бавимо. Ми о томе недовољно размишљамо, јер када бисмо о томе више размишљали било би много више љубави, много више стрпљења и опраштања, много више добрих дела и радости као плодова искреног покајања.


Извор: Епархија тимочка