Type Here to Get Search Results !

Евхаристијска радост у Петроварадину

На 23. недељу по Духовима када наша Црква слави Светог краља Милутина, Преподобног Теокиста и Јелену и Светог Варнаву Хвостанског Исповедника, Његово Преосвештенство Епископ сремски Господин Василије служио је Свету архијерејску Литургију у петроварадинском храму посвећеном Светом владици Варнави Хвостанском и Беочинском. 


Саслуживали су му протојереј-ставрофор Гавро Милановић, архијерејски намесник подунавски, протојереј-ставрофор Драган Видаковић, парох буковачки, протонамесник Зоран Ерић, парох старопазовачки, протонамесник Синиша Шиник из Епархије бањалучке и епархијски ђакон Горан Власац. Свечано богослужење улепшало је појање професора Карловачке богословије и хора из Сремске Каменице.

Током Евхаристијског славља Преосвећени Господин Епископ је овом храму предао делић моштију Светог Варнаве Хвостанског Исповедника, на молитвену утеху и спасење верног народа, а током своје архипастирске беседе поучио је окупљене о животу и страдању великог јерарха и мученика наше Свете Цркве. Након освећења славских дарова, трудом јереја Милана Ковачевића, пароха петроварадинског, за служеће свештенство и присутне хришћане приређена је трпеза љубави.

Истог дана после подне, у поменутом петроварадинском храму служен је акатист овом Божијем угоднику, у присуству већег броја свештеника из Епархије сремске, а потом је изведен и пригодни програм ученика веронауке и њихових вероучитеља.


Извор: Епархија сремска