Type Here to Get Search Results !

Презвитер Дејан Трипковић предводио прво митровданско сабрање у КПЗ Ваљево


Светом Литургијом у параклису Светог Саве и освећењем славских приноса на месту будуће светиње, празник Светог великомученика Димитрија први пут је свечано обележен у Казнено- поправном заводу Ваљево.


Литургију је служио презвитер Дејан Трипковић, духовник установе, уз појање иконописца Марије Вукосављевић и молитвено присуство управнице Светлане Веселиновић, начелнице Одељења за третман Наташе Стевановић, начелника службе за обезбеђење Рада Тимотића и штићеника који ће учествовати у изградњи храма. 

После свете Литургије, отац Дејан Трипковић са свечарима је преломио славски  колач на месту на ком ће се градити храм посвећен Светом Димитрију, које је на Михољдан освештао Преосвећени Епископ ваљевски Г. Исихије. 

У литургијској проповеди, отац Дејан Трипковић је приближио светитељски лик Димитрија Солунског, нагласивши његово опредељење да исповеда Господа Христа, не марећи за то што ће му тадашњи римски император Максимијан одузети све привилегије, а напослетку и живот. Свети Димитрије је изабран да буде заштитник КПЗ и свих који раде и бораве у установи управо зато што је својим животом посведочио љубав према Господу Христу и да је за вечну радост у Царству небеском вредно дати свако овоземаљско добро, поручио је отац Дејан Трипковић. На крају сабрања, он је даривао све штићенике иконицама Светог Димитрија.


Извор: Епархија ваљевска