Type Here to Get Search Results !

Митрополит Јоаникије богослужио на Жабљаку Црнојевића


Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски г. Јоаникије служио је данас, уз саслужење свештенства Митрополије Свету службу Божију у цркви Светог великомученика Георгија на Жабљаку Црнојевића.

Претходно је обавио мало освећење обновљеног храма.

У архипастирској бесједи Владика је рекао да и они који се труде и Богу моле треба увијек да провјере да ли то раде на прави и искрени начин.

“То зато што је човјек склон и да залута и да погријеши и да застрани. Адам је био у рају, па је погријешио. Дакле, безгрешан, од руку Божијих непосредно створен, и био у рају Божјем па је погријешио. А камо ли ми који смо наслиједили тај његов гријех, који патимо од његовога гријеха и који сваким даном можемо на сто пута и по сто пута стотину пута да погријешимо”, рекао је Владика.

Додао је да треба да се трудимо да Богу угодимо па ће нам и Бог своју милост показати.

“И њу преизобилно и богато излити на нас и на све оне за које се молимо. Ево, ви сте овдје учинили једно велико дјело. Обновили сте ову цркву. Радују се ваши преци на небесима који су ову цркву подизали и сви они који су се борили за очување свете православне вјере. А овдје је није било лако сачувати”, рекао је Митрополит црногорско-приморски.

Митрополит је заблагодарио од срца свима који су се потрудили око одржања и очувања овога светога храма.

“Да Бог благослови њих и њихове породице и све оне који су ову цркву градили. Ваши преци су подигли ову цркву, не само за себе, него и за себе и још више за своје потомство јер су осјећали дужност да оставе завјештање својим потомцима да и они чувају свету православну вјеру. Јер, вјера света, православна, она украшава све, она даје радост, она осмшљава наш живот”, поручио је Митрополит Јоаникије.


Извор: Митрополија црногорско-приморска